SPRINGLEVEND VERLEDEN

Historische Producties

Voor Film, Televisie & Theater

Springlevend Verleden Historische Producties wordt regelmatig ingezet voor film-, theater en televisieproducties. Documentairemakers, regisseurs en theatergezelschappen van over de hele wereld hebben ons al weten te vinden.

In het voortraject van een productie denkt Springlevend Verleden graag mee en biedt gedegen historisch advies, eenmaal op de set zorgen we voor praktische ondersteuning. De bevlogenheid, drive en energie waarover Jaap beschikt, zijn improvisatietalent en zijn scherpe oog voor de behoeften van zowel cast als crew maken Springlevend Verleden een onmisbare aanwinst voor elke historische film- of theaterproductie.

Inmiddels heeft Springlevend Verleden ruime ervaring met werken voor zowel kleinere (amateur)producties als grote internationale (film)producties. Springlevend Verleden is in te zetten voor: 

  • Historisch advies Vanuit brede geschiedkundige kennis bewaakt Springlevend Verleden de historische authenticiteit van de productie en adviseert waar nodig.
  • Art direction Het regelen en indien nodig op maat laten maken van benodigde props en rekwisieten – van kleding tot gebruiksvoorwerpen, huizen en gebouwen.
  • Concept Het produceren en (mede) ontwikkelen en/of evalueren van (theater)shows.
  • Gevechten Ontwerp en uitvoer van historische veldslagen, het bedenken en uitvoeren van complexe gevechtschoreografieën, het verzorgen van off- en on set gevechtstrainingen voor film-, televisie- en theateracteurs, het neerzetten en uitvoeren van gevechten.
  • Ambacht Springlevend Verleden kan waar nodig historische ambachten en ambachtslieden verzorgen, onder meer: houtbewerking, brons gieten, ijzer- en edelmetaal smeden, textielbewerking, leerlooien.
  • Productie ondersteuning Springlevend Verleden beschikt over een uitgebreid professioneel netwerk door heel Europa en weet daardoor in no time de juiste mensen en middelen – van historische locaties tot props en figuranten – bij elkaar te brengen.

Lees hier hoe diverse opdrachtgevers de samenwerking met Springlevend Verleden Historische Producties hebben ervaren.

Gerelateerde Activiteiten


WORKSHOPS & TRAININGEN 
Springlevend Verleden verzorgt graag en vaak workshops en/of trainingen rond diverse historische thema’s. Van het concreet aanleren van historische vaardigheden en technieken, tot het ontwikkelen van nieuwe publieksactiviteiten en voorstellingen, en het opzetten of verbeteren van educatieve programma’s...
Lees meer 


HISTORISCHE BOUW 

Springlevend Verleden bouwt op verzoek zo ongeveer alles wat met hout en andere traditionele materialen te maken is. Van houtskeletbouw tot leemwanden, dak en de inrichting. Voor Archeon bouwden we op historische wijze met replica’s van historisch gereedschap reconstructies van achtste-eeuwse gebouwen, maar ook middeleeuwse woonhuizen boerderijen, werkplaatsen en Romeinse arena’s...
Lees meer 


EVENEMENTEN COÖRDINATIE 
Springlevend Verleden denkt graag mee over de realisatie en programmering van uw historische of prehistorische evenement. We kunnen uw evenement volledig voor u organiseren – van de inhoudelijke kant tot de terreinindeling, routing, inzet van horeca, kassa’s, marketing en pr...
Lees meer


GEVECHTSCHOREOGRAFIE & SHOWVECHTEN 

Springlevend Verleden Historische Producties is gespecialiseerd in gevechtschoreografieën en re-enactment veldslagen. We verzorgen het ontwerp en uitvoer van spectaculaire historische veldslagen, en ontwikkelen en/of evalueren (theater)shows of andere producties...
Lees meer